„PELĖDŽIUKO“ SEKMĖ

Nuskambėjo Virtualaus tarptautinio muzikos festivalio – konkurso “RASOS LAŠELIAI- 2022 žiema”, baigiamasis  gražiausių dainų koncertas, kuriame dalyvavo ir mūsų Pagirių „Pelėdžiuko“ lopšelio-darželio dainorėliai.

„Rasos lašeliai“ tai – TV vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos festivalis,  televizinis projektas, kurį kasmet filmuoja ir transliuoja LRT televizija, organizatorė popchoro ,,Kotita‘‘ vadovė Rasa Burinskienė – edukologijos mokslų magistrė, muzikos mokytoja metodininkė. Dalyvauti projekte atrenkami įdomiausi, kūrybingiausi, publikos pripažinimo sulaukę vaikų ir jaunimo populiariosios muzikos kolektyvai.

Mūsų „Pelėdžiukų“ ansamblis dalyvavo pirmą kartą ir iš karto aplankė sėkmė. Rimta vertinimo komisija, kurią sudarė žymūs operos solistai Egidijus Bavikinas ir Monika Falcon, aktorė ir dainininkė Neringa Nekrašiūtė,  muzikos prodiuseris Karolis Šliažas puikiai įvertino vaikų dainavimą, artistiškumą ir  „Pelėdžiukams“ skyrė I VIETĄ.

Lopšelio-darželio muzikos mokytoja Egidija Voverienė džiaugėsi savo ugdytinių pasirodymu, kalbėjo apie tai, kad šis tradicinis respublikinis renginys ypatingą vaidmenį atlieka ugdant vaikų  ir jaunimo kultūrinius, muzikinius gebėjimus, bei saviraišką. Ši programa taip pat skatina vadovų kūrybinį bendradarbiavimą, padeda užmegzti naujus ryšius ir inspiruoja naujiems kūrybiniams ieškojimams.

 

Pagirių“Pelėdžiuko“ lopšelio-darželio

direktorės pavaduotoja ugdymui,

ikimokyklinio ugdymo mokytoja metodinkė

Janina Lukšienė