DRAUGYSTĖS ŽIEDAI

2022 m. kovo 21 – 25 dienomis lopšelyje – darželyje vyko Draugystės savaitė, kurios tikslas ugdyti pozityvius vaikų bendravimo ir problemų sprendimo gebėjimus, gerinti emocinę vaiko savijautą, skatinti pagarbius ir draugiškus tarpusavio santykius. Šią savaitę, įvairių veiklų metu, skyrėme daugiau laiko ir dėmesio draugystei, kaip svarbu ją vertinti, sutarti tarpusavyje, atleisti, paguosti, padėti vienas kitam.

Draugystės savaitę pradėjome „Spalvotų kojinių“ diena, prisijungėme prie kovo 21 d. Pasaulinės Dauno sindromo dienos minėjimo, taip išreiškėme savo palaikymą ir toleranciją. Antradienį lopšelyje – darželyje skleidėsi draugystės žiedai. Ryto rato metu, kalbėjome kas yra draugystė, tikras draugas, koks jis turi būti, kodėl svarbu ir kaip draugystę saugoti? Kokios gi tos draugystės taisyklės? Vaikai gamino gėles, kurių žiedlapiuose, lapuose nugulė mintys apie draugystę. Įvairiaspalvės gėlės papuošė „Žydintį draugystės sodą“ – surengta darbų paroda. Komplimentų dieną, vaikai gamino ir dovanojo grupės draugui ženkliuką/atviruką, mokėsi sakyti vieni kitiems gražius, malonius žodžius, dovanoti šilumą ir geras emocijas. Ketvirtadienį, kad draugystė žydėtų, mokėmės spręsti nesutarimus, ką daryti kai kyla pyktis, kaip nusiraminti ir toliau gražiai sutarti. Paskutinę Draugystės savaitės dieną, vaikučius kvietėme skaityti, vartyti, žiūrėti pasakas apie draugystę, gražų elgesį, diskutuoti ir dalintis draugystės istorijomis.

Labai smagiai ir turiningai praėjo savaitė, tikimės, kad vykdytos veiklos pasės vaikų širdelėse gerumą, meilę, šilumą, pagarbą vienas kitam, o apie draugystės svarbą primins „Žydintis draugystės sodas“.